Необходима техника за фотостудио

Каква техника е нужна за едно фотостудио?
Като начало най-важно е да имате читав фотоапарат. Като за начало 5d mark III  ще ви свърши отлична работа тъй като е един от най добрите фотоапарати на Canon доближаващ се до професионалният клас фотоапарати. And here is the rest of it.
Защо 5D mark III -  предимството на фотоапарата е че има мощна аутофокусна система от 61 фокусиращи точки които помагат да уловите всеки един момент без никакъв проблем. Най важното нещо за една снимка е фокусът да е на точното място, за да се постигне ефекта който желаем. Фотоапарата има система за проследяване и постоянно фокусране на движещи се предмети така че не е необходимо прекадриране на обекта и загуба на време.

Друг важен фактор за този клас фотоапарат е че матрицата на сензора се доближава до размера на старите лентови фотоапарати. Последните технологии позволяват сензори с голям физически размер да достигат много ниски нива на дигитален шум. Какво означава това - при снимане на закрито където светлината обикновено е недостатъчна което води до повишаване на чувствителността на матрицата за сметка на загуба на дигиталното качество на изображението. При 5d mark III дигиталният шум се появява в най екстремните условия - при снимане в пълен мрак.

Големите матрици имат и по добър динамичен обхват - те са способни да улавят повече светлосенки и нюанси на цветовете което води до плавно преминаване на светлосенките, без рязка граница. Това е особено важно когато се снимат портретни снимки - тъй като се използват различни светлинни източници и се акцентира върху прехода на светлосенките, за достигане на по-голяма дълбочина на лицето.

Няма коментари: